hits

The time of my life


13.10.2015 | 22:10 | MALTA SPRÅKREISE 2015Siden den dagen jeg satte meg på flyet hjem fra Malta har jeg savnet det. Ikke bare Malta, men alt med hele turen- folka, været og alt rundt. Språkreisen er uten tvil det beste jeg har vært med på, tenk at jeg noen gang var i tvil på om jeg turte. Jeg tenkte det ville bli skummelt og reise alene, men det ble det så absolutt ikke. Tror jeg har mimret tilbake på denne turen hver eneste dag siden jeg kom hjem- sett tilbake på både bilder og videoer fra turen. Ikke bare var det en fantastisk reise, men jeg lærte meg og "komme" ut av skallet når det gjelder å snakke engelsk. Har du muligheten til å dra på språkreise? GRIP DEN, du kommer ikke til å angre. 


Jeg har laget en egen kategori hvor dere kan lese om språkreisen min, den finner dere HER. Jeg skal få ordnet sånn dere ikke trenger å trykke inn på hvert innlegg, får gjort det iløpet av noen dager. 

EF har en kampanje denne uken hvor du kan få 3000kr av prisen på språkreise om du bestiller med din bestevenn. Prisen ligger på rundt 20k for en språkreise på 3 uker og det er jo absolutt ikke gale? Tror Malta, Sliema er en av de billigste språkreisene- men det betyr ikke at det er noe dårligere der. Jeg hadde the time of my life og annbefaler absolutt alle å gripe muligheten om dere har den. 

Tilbudet varer ut denne uken, les mer om det HER

Herligheet som jeg savner det!! Har dere noen flere spørsmål angående språkreisen? da kan jeg svare på det i kommentarfeltet. 

8 kommentarer

So long, Malta


16.07.2015 | 16:57 | MALTA SPRÅKREISE 2015Da var dette eventyret over for min del! Tusentakk til EF og tusentakk til alle som har vært med å gjort dette til den beste opplevelsen i mitt liv. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått være med på dette 3ukers eventyret og at jeg har fått blitt kjent med alle de herlige menneskene jeg har møtt. Tenk at jeg engang nølte på å reise, trodde det skulle være skummelt og gjøre det alene. Angrer ikke et sekund, er definitivt det beste jeg noen gang har vært med på - FOR en opplevelse.

Blue Lagoon, Gozo, Golden Bay, tivoli, EFdisco, boatparty, beachparty, svømming med delfiner - og mye mye mer har jeg opplevd på 3 fantastiske uker. Jeg savner allerede jentene, men vi ses heldigvis i september på reunion i Oslo. Film fra Malta kommer også ganske snart, men det er opp til Eilin å bestemme når den blir klar. Hun reiser til Frakrike en ukes tid, så etter det engang - gleder meg til å vise dere alt jeg har fått være med på. Dette kommer til å bli tidens sommerferie for meg!! 

 

 


7 kommentarer

Spørsmålsrunde Malta; Del 3


15.07.2015 | 20:14 | MALTA SPRÅKREISE 2015Hvilket hotell bodde dere på under oppholdet? Bayview Hotel & Apartments

Hva er egentlig en språkreise? En språkreise er en reise hvor du lærer et spesifikt språk i et annet land, i mitt tilfelle Engelsk. Du har 3 timer skole på hverdagene og aktiviteter du blir med på ellers, du blir tatt godt hånd om av en gjeng ledere - så dette er en veldig fin måte å reise første gang alene på. Du gjør jo noe nyttig og lærer mye iløpet av turen - men samtidig en ferie du aldri kommer til å glemme. 

Hadde dere eksamen? og var det vanskelig å gjøre det bra? Du har eksamen ja, men den er såklart ikke så streng som en vanlig eksamen. Du får spørsmål om det du har lært de ukene du har vært der, så følger du med i timene så er det ingen problem å gjøre det bra. Du blir også oppdelt i starten, du blir du testet og satt i klasse med folk som ligger på samme nivå som deg og får eksamen som er beregnet for ditt nivå - så det er ingen problem å gjøre det bra. 

Hvordan var rommene dere bodde på og hvor mange bodde sammen? Som sagt i tidligere innlegg så var det ingen luksushotell, men rommene hadde det vi trengte. En god aircondition, et kjøleskap og en god seng. Vi sov 4 og 4 på rom sammen. 

Hvilke utflukter var du med på? Og hvilke var du isåfall ikke med på? Jeg hadde sun&fun pack, fun pack og svømming med delfiner. Da fikk jeg være med til blue lagoon, gozo, valetta og golden bay osv. Det jeg ikke hadde var vindsurfing og dykking.

Går dere til skolen fra hotellet? Nei, vi tar buss med resten av gruppa.

Var ting billigere der? Ja, ting var generelt billigere enn Norge - spesiellt mat og drikke. Jeg handlet mye på butikker du kan finne i alle land, da ligger prisene egentlig på det samme som overalt. 

Hvordan var maten dere fikk? Jeg spiste kanin en dag.. uten at jeg var klar over det selv, såå. Maten er ok, men kan innrømme det ble et par turer på subway og ut for å spise pizza når vi hadde muligheten. 

Hvilket flyselskap fløy dere med? SAS og lufthansa.

Fikk dere mye tid ved bassenget/stranden? Det kommer helt ann på hvor mange aktiviteter du var med på, men du får mer enn nok tid til å slappe av på beachclub og på stranda. 

Hvor mye lommepenger har du med? Jeg hadde med meg 5tusen og mammas kredittkort. Fant fort ut at 5tusen ikke var nok, så er faktisk ganske usikker på hvor mye jeg har brukt. Det går jo litt penger hele tiden, men det er veldig opp til enkeltpersoner - om du er ofte ute og spiser, om du shopper mye og om du er med på mange aktiviteter. Du burde hvertfall ha med 10000 - da kan du leve veldig godt hele turen. 

Hva heter skolen du går på? GF Abela Junior College

Fineste plassen du var i Malta? Det må bli Blue Lagoon, vannet var krystallklart og det var sånn du ser på film.


Hvilke butikker hadde de det stedet dere shoppet? Det var sykt bra shopping der, tro det eller ei. Etter en stund ble vi bedre kjent med plassen og fant noen skikkelig bra butikker - de har blandt annet; Hollister, A&F, Victoria Secret, Nike, Pull&bear, River Island, New Look, Urban Jungle, Zara, Topshop, NYX osvosv. 

Hva er det dere gjør i skoletimene? Vi lærer engelsk, men hvordan en skoledag ser ut varierer fra dag til dag. Det er jo bare snakk om 3 timer, så du trenger ikke bekymre deg over at du blir lei eller sliten av skolen. 

har du EF classic kurs eller international? Jeg hadde internasjonal, så da gikk jeg i klasse med folk fra hele verden.

Hvor i Malta er du? Og reiser du med STS eller EF? Jeg er i Sliema og reiser med EF. 

Hvor lenge var du i Malta? Og om du fikk velge pånytt, hadde du valgt 2 eller 3 uker? Imorgen har jeg vært her 3 uker og hadde valgt akkurat det samme om jeg måtte gjøre det pånytt. Jeg har storkost meg hver eneste dag og hadde aldri ville gått foruten. Nå har jeg fått med meg alt som er å få med seg og kan si meg klar til å reise hjem til familien min. 

---

Tror jeg har besvart alle spørsmålene jeg har mottat fra Malta turen, om det er noe mer dere lurer på eller bare vil lese om språkreise min kan dere sjekke i kategorier; MALTA SPRÅKREISE 2015 - da får dere opp alt jeg har oppdatert fra Malta og spørsmål jeg har besvart. 

 

 

 


11 kommentarer

Graduation


15.07.2015 | 15:48 | MALTA SPRÅKREISE 2015Igår var det tid for graduation, noe jeg har vært spent på ganske lenge! Det var en ganske rask "seremoni" hvor vi fikk utdelt hatter, vitnemål og karakterer. EF lederne danset for oss, vi ble ropt opp og gikk frem for å få vitnemålet - ganske enkelt. Idag er det siste dagen her i Malta, tenk at denne fantastiske reisen snart er over. Jeg har lært så utrolig mye, både når det gjelder språk og kultur. Tenkte jeg skulle inn å oppdatere dere før jeg går ut og nyter siste dagen i Malta, imorgen blir det en lang og slitsom dag med reising. Det blir nok ganske tungt siden jeg er syk, men skal bli godt å komme hjem til Norge å slappe av litt for jeg fortsetter med hverdagen.

Har dere flere spørsmål angående Malta? Jeg skal prøve å svare på alt innen imorgen, så kjørpå med hva enn dere lurer på.

 

 


10 kommentarer

Borte bra, hjemme best (?)


14.07.2015 | 19:32 | MALTA SPRÅKREISE 2015Planen min var at jeg skulle nyte de siste dagene jeg hadde igjen i Malta, men de siste dagene har jeg følt meg litt dårlig. Har jo klaget på at jeg er litt sliten og at jeg svetter veldig, jeg har nok desverre blitt syk. Jeg er heldigvis ikke helt slått ut, så skal nok klare å kose meg siste dagen på beachclub imorgen. Jeg begynner å merke litt på hjemmelengselen også, kjenner det skal bli godt å komme hjem. Jeg reiser direkte til Bodø og skal være i Steigen noen uker fremover - det finnes ingen plass jeg har det bedre enn i Steigen med familien min, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg gleder meg faktisk til "kulden" i Norge, til skikkelig norsk husmanskost og til å sove 3 dager i strekk, MINST. Det skal bli godt å se igjen familien min også - Jeg er en veldig familiekjær person og trives aller best med de, så merker savnet nå etter 3 uker. Ikke bare familien min, men vennene mine også!! 
Så varmt som det er her så er jeg evig glad i har basseng på hotellet, godt å få kjølt seg skikkelig ned. Brunfargen forsvinner i klor, men det kunne jeg ikke brydd meg så veldig mye om akkurat nå. Jeg har hatt det helt rått i Malta, men når man blir syk så er jo alt man vil å ligge hjemme i senga å la mamma passe på..heheh. Akkurat nå føler jeg for å ligge i senga, men det hadde jeg nok angret på. Vet jeg kommer til å savne dette med en gang jeg setter meg på flyet, så nå skal jeg nyte siste dagene jeg har igjen her på Malta uansett hvordan formen er. 

Noen andre som er så uheldig å bli syk i ferien?

 

 


7 kommentarer

Boatparty


13.07.2015 | 12:02 | MALTA SPRÅKREISE 2015Har fått veldig masse spørsmål hva vi gjør utenom skole når vi er i Malta - og hva vi skal gjøre etter idag, når vi er ferdig med skolen og fortsatt har flere dager igjen. Det er språkreise, men det er jo kombinert ferie - så vi har mye fritid og det er veldig mye planlagt kos på denne turen i tillegg. EF er veldig flink til å planlegge så vi har ting å sysselsette oss med hver eneste dag. Tidligere en dag var det båtfest, beachparty og igår hadde vi turens siste EF disco som vi har hatt flere ganger iløpet av turen. Det er på disse tidspunktene vi sosialiserer med folk fra andre land og blir kjent med folk utenfor gruppa vår. Sånne ting skjer ganske ofte, så siste dagene har vi faktisk fått velge om vi vil på disco eller om vi bare vil slappe av rundt i Sliema.


Båtfesten vi var på var sommerferiegoals, hadde noen skikkelig weheartit øyeblikk. Så teit forklart, men dere vet sånne bilder dere ser på og fantaserer om at ferien skal bli slik - SÅNN var det. Sånne kvelder gir så uendelig med gode minner!

 


4 kommentarer

Blue lagoon, im in love


12.07.2015 | 19:04 | MALTA SPRÅKREISE 2015
Synes dere plassen ser fin ut på bildene? Det er MYE finere i virkeligheten, jeg er helt forelsket i plassen. Blue Lagoon var faktisk den plassen jeg gledet meg mest til å se når jeg kom til Malta, har hørt så mye om det i forkant og det skuffet ikke for å si det mildt.

I det siste har tiden gått utrolig fort og bloggen har blitt litt nedprioritert. Det har vært masse EFdiscoer, boatpartys, shopping, tivoli, bading og mye mer. Jeg begynner å kjenne denne turen på kroppen nå, gruer meg til å reise hjem fra dette paradiset, men gleder meg til å sove 2 dager i strekk og ligge inne i skyggen. Varmen her nede gjør jo at jeg blir helt matt, tror jeg kunne sovnet hvor som helst og når som helst på dette tidspunktet. Idag skal vi på EF disco igjen, siste gang faktisk - litt trist å tenke på, men tror jeg skal prøve å komme meg hjem litt tidligere enn de andre for å ta igjen litt søvn. Kjenner meg selv rett og vet at det ikke kommer til å skje..Burde egentlig bare nyte dagene som er igjen så lenge som det er mulig, og det skal jeg!! 
9 kommentarer

2 down, 1 to go


10.07.2015 | 22:40 | MALTA SPRÅKREISE 2015Blæh, som tiden flyger. Jeg har vært i Malta i 2 uker allerede, det føltes ut som jeg kom igår - samtidig som det føles ut som jeg er 100erfaringer og opplevelser rikere. Idag tok jeg faktisk eksamen og er ferdig med skole, så på mandag er det graduation. Jeg har fått veldig mange spørsmål angående språkskolen jeg går i Malta, det kommer jeg til å svare skikkelig på i eget innlegg. Tenkte det var greit å vente til jeg var ferdig med alt av skole så jeg kan svare på alt dere lurer på! Jeg trives fortsatt like godt siden den dagen jeg kom og det er skikkelig bittert å tenke på at jeg skal hjem neste fredag. Er sikker på at dette er det beste jeg noen gang har vært med på og kommer til å savne turen, men ikke minst jentene jeg har vært sammen med hver eneste dag i snart 3 uker.

- Beste jentene -8 kommentarer

BlueAztec


09.07.2015 | 17:16 | MALTA SPRÅKREISE 2015Skulle gjerne vist dere outfits litt oftere på bloggen, men når det er så varmt som det er her så føler jeg ikke for å ha på meg for masse detaljer og alt blir egentlig veldig kjedelig. Jeg tenkte jeg kunne lage en lookbookvideo når jeg er i Steigen, da har jeg nok litt tid til over hvor jeg kan styre med sånt. Nå for tiden ser antrekkene mine som regel sånn ut; skjørt og topp, shorts og topp eller kjole - ingen detaljer og ingen sminke. Skjørt fra Wow, Topp fra Bikbok og Sko fra Acne - kjøpt på lokabutikken her i Malta for ca 10kroner. 


6 kommentarer

Beach Club


08.07.2015 | 12:36 | MALTA SPRÅKREISE 2015Før jeg reiste til Malta var jeg bombesikker på at jeg skulle bli skikkelig brun, altså halloo; jeg hadde liksom 3 uker på meg og steke i sola. Det har enda ikke skjedd, jeg har liksom gått rundt med klær nesten hele tiden - så nå har jeg store planer om å smøre meg inn med sololje og ligge i solen å svi. Godt forbilde sa du? Neida, jeg har faktisk vært veldig flink til å smøre meg skikkelig og har enda ikke blitt solbrent - bankibordet. Fremover siste tiden har jeg hvertfall planer om å bruke mye tid på beachclubben til EF, det er en plass hvor vi kan ligge ute og sole oss, de har også masse vannaktiviteter vi kan være med på og en inneplass vi kan bruke - om vi er interessert i å låne dataer og spill osv. En plass du kan dra for å være sosial på fritiden rett og slett.

Hadde tenkt å skrive sånn; ånei, det er ikke lenge igjen nå - men det er jo faktisk det. Jeg føler jeg har opplevd så mye på denne turen, og tanken på at jeg faktisk har hele 9 dager igjen gjør meg ekstremt glad. Etter Malta flyr jeg direkte til Bodø og etter to uker i Bodø skal jeg videre til Oslo, FOR en sommer dette ble for meg. Tror 2015 er mitt år!

Hvordan er brunfargen deres, har dere fått sommerfargen enda?

 


6 kommentarer

Turistlivet


07.07.2015 | 10:04 | MALTA SPRÅKREISE 2015Naturen i Malta er fantastisk, blir helt forelsket i plassen. Jeg er så glad jeg fikk være med på aktivitetene hvor vi får se litt mer enn bare Sliema hvor vi bor. Krystallklart vann overalt, ikke rart folk velger å reise hit i sommerferien sin. Jeg har vært i flere land tidligere, men det er mange mange år siden - dette er faktisk første gang jeg er i utlandet i en alder hvor jeg innser hvor fint det er og hvor forskjellig ting er fra Norge. Det er så morsomt å se forskjellen! Jeg elsker turistlivet, det fasinerer meg skikkelig.

Litt fakta for de nyskjerrige: Malta består av tre øyer; Malta, Gozo og Comino - jeg er så heldig å få se alle tre iløpet av turen ( Ja, det er både et land og en øy som heter Malta ). Landet ligger midt i middelhavet, mellom Europa og Afrika, rett nedom Italia. Folk her snakker Maltesisk som er en arabisk dialekt, ganske mange av ordene de bruker ligner faktisk på fransk og italiensk, men heldigvis snakker 98% av befolkningen flytende engelsk. Det er ingen tidsforskjell og valutaen de bruker er Euro. -  Gozo -


8 kommentarer

pizzatime


06.07.2015 | 19:28 | MALTA SPRÅKREISE 2015En liten update mens vi er ute å spiser, får bli litt sånne kjappiser innimellom - har ikke så alt for god tid til å sitte inne å blogge disse dagene. Hverdagene går i ett sett og jeg stortrives enda, for dere som lurer. Jeg har svømt med delfiner, shoppet, har sett Gozo og Valetta, vært på tivoli og badeland, idag skal jeg på boatparty - altså, hva mer kan man ønske seg? Jeg har spist meg tjukk på uendelig med subway og pizza, skulle trodd turen var skreddersydd bare for meg. En ting jeg kjenner jeg mangler, det er litt ekstra søvn - må prøve å få lagt meg nedpå litt tidligere en dag så jeg kommer meg i rute snart. Jeg blir ganske sliten i kroppen når jeg går rundt å er trøtt og sliten hele tiden, men det er ingen andre enn min egen feil - skjerpings Sof.


Har fått så mange spørsmål i det siste om jeg hadde dratt på denne turen om den ikke var sponset, og svaret er ja. Jeg snakket tross alt om at jeg skulle bestille meg tur her på bloggen, det var sånn jeg fikk tilbudet. Jeg har alltid drømt om å dra på språkreise fordi det har sett så fantastisk ut, og enda bedre er det i virkeligheten. 

 


7 kommentarer

Gozo outfit


06.07.2015 | 15:18 | MALTA SPRÅKREISE 2015
12 kommentarer

Svømme med delfiner; Check


06.07.2015 | 03:03 | MALTA SPRÅKREISE 2015Drømmen min gikk i oppfyllelse på denne turen, jeg fikk svømme med delfiner - lucky me. Jeg har bokstavligtalt drømt om dette, men skal innrømme det ikke var helt som jeg trodde. Jeg må lære meg at ting ikke alltid er som man ser på film eller på bildene du finner på weheariit - men det var uansett dødskult. Jeg smilte fra øre til øre når vi var ferdig, litt skremt og veldigveldig fornøyd. I starten var det litt skummelt, den er jo litt større enn den silden jeg er vant til å svømme med hjemme i Norge. Tror alle var pittelitt nervøs i starten, men etterhvert ble alle ganske varm i trøya og da hadde vi det bare veldig gøy. Tenk at jeg har svømt med delfiner da, har ikke helt gått opp for meg. Nå kan jeg endelig krysse det av min bucket list, wohoo.

 


20 kommentarer

Spørsmålsrunde Malta; Del 2


05.07.2015 | 18:23 | MALTA SPRÅKREISE 2015Reiser du alene? Jeg reiste helt alene, men det er ingen problem. Over halvparten som er her reiste alene, men alle har funnet seg kjempemange venner og har kommet godt overens med absolutt alle. 

Er det dyrt og reise til Malta med EF? Jeg tror Malta er en av de billigste turene faktisk, tror prisen ligger på rett under 30tusen, men det kommer ann på hvor mange aktiviteter du vil være med på osv. I tillegg må man ha litt reisepenger såklart! Det koster litt penger, men er jo helt klart verdt det.

Kommer det video fra turen? Ja, jeg tror folk er lei av meg og kameraet mitt - filmer hele tiden. Gleder kjempemasse til den er ferdig redigert og til dere får se hvor mye spennende jeg har fått være med på.

Hvordan fikk du tak i internett og hva kostet det? Jeg kjøpte en router jeg fant på en butikk i Malta, i frykt for at det skulle være dårlig så kjøpte jeg en jeg vet er bra - den kostet faktisk 2500,- Jeg kan jo såklart bruke den i andre tilfeller, så var ikke bare pga Malta jeg kjøpte den, er alltid greit å ha.

Må du prate mye engelsk og treffer dere folk fra andre land? Jeg snakker nesten aldri engelsk, bare når jeg skal bestille mat eller snakke med folk fra andre land. Vi er jo bare med norske sånn til vanlig, men så har vi aktiviteter og discoer med alle andre som reiser med EF også - da er det folk fra alle land. 

Visste du hvem noen av de du reiste med var fra før? er det noen blogglesere der? Jeg visste faktisk hvem de fleste var pga fellessamtalen jeg laget på kik, vi ble faktisk rundt 40 stykk i den samtalen tilslutt. Ja, det er blogglesere her og det vet jeg fordi mange av de har skrevet til meg før turen - det er veldig koselig da.

Er det fint i Malta? Ja aboslutt, har forelsket meg helt i plassen jeg.

Hvordan er butikkene og shopppingen? Jeg trekker tilbake alt jeg sa i tidligere spørsmålsrunde, at det ikke var mye shopping her i Sliema. Igår hadde vi sliema day og da var vi og tittet i butikker - jeg fant meg kjempemasse fint. Endte opp med å måtte kjøpe en ny bag så jeg får med meg alt tilbake! Det er kjempemange kjente og fine butikker, så shoppingen er faktisk veldig bra her.

Beste du har spist i Malta så langt? Det må bli pizzaen jeg fikk på pizzahut.

Koster det penger for å være med på aktiviteter? Dette bestiller du på forhånd sammen med turen din, men det koster penger for transport og div! Er alltid greit å ha med litt ekstra penger.

Er det varmt? JA, syden varmt og jeg elsker det. Kunne gått rundt i bikini 24/7 om jeg hadde muligheten, men det går som regel i shorts og singlet eller kjoler - så lite klær som mulig. 

Må du reise hele veien til Malta selv? eller reiser du med en kursleder? Du reiser til Oslo alene, der møter du en kursleder som viser vei til hotellet og forteller deg om timeplanen. Dagen etter møter du opp på planlagt tidspunkt på gardemoen, der møter du alle du skal reise med og alle lederne og reiser sammen i gruppe. Det synes jeg er veldig greit, da får du blitt godt kjent med alle før du er fremme også. 

Blir dagene planlagt for dere? Alt blir planlagt og tilrettelagt for oss ja, og timeplanen får du i god tid før turen. 


Kommer til å ha ganske mange spørsmålsrunder fremover siden jeg får så mange spørsmål, så det er bare og spørre ivei om det er noe du lurer på. Neste spørsmålsrunde kommer allerede iløpet av uken. 

 


25 kommentarer

Trening maltastyle


04.07.2015 | 18:32 | MALTA SPRÅKREISE 2015
Imorgen skal dere møte opp så skal vi trene litt..tror dere jeg ble glad når jeg hørte dette? NEI. Men når jeg fant ut hvordan trening det var så jublet jeg, herlighet så morsomt vi hadde det. Eggløp, mennesketrillebor, ertepose på hodet, hoppe bukk over hverandre og sånne type aktiviteter.. det liker jeg, litt sånn Sofietrening om man kan si det sånn. Jeg ble faktisk sliten også, men i denne varmen blir jeg sliten bare av å gå opp en trapp - så det skulle vel egentlig ikke så mye til. Dagen i arenaen tok virkelig kaka på hvor sliten jeg har vært, når jeg kom tilbake på hotellet var jeg helt ferdig - tror det tok meg 3 sekuder å slukne. Det var egentlig veldig godt å få inn litt "trening" på en sånn tur. Man ender jo opp med å kjøpe veldig mye snop og brus, eller hvertfall jeg da - så da hjalp dette litt på samvittigheten min. Jeg skal tross alt være her i 2 uker til, så greit å få bevege seg litt også innimellom. Jeg har veldig lite kontroll på hva som skjer fremover i forhold til absolutt alle andre, men jeg oppdaterer dere såklart med en gang det skjer noe. Jeg føler meg så sykt heldig som er på denne turen, har det så bra for tiden - det håper jeg dere også har. Jeg nyter tiden jeg har i varmen og gruer meg til å dra tilbake til kalde Norge, hvordan er været hjemme nå?

9 kommentarer

Blue grotto


03.07.2015 | 12:39 | MALTA SPRÅKREISE 2015Det var på denne aktiviteten jeg innså hvor fantastisk fint det er her i Malta, de har så utrolig fint landskap. Vi var på Blue Grotto som er noen kjente grotter som de har her i Malta, vannet der er krystallklart og knallblått - det var så vakkert å se. Vi sitter i forskjellige båter hvor vi kjører inn i grottene og får se alt på nært hold, om folk vil snorkle eller bade så gjør de det også. Jeg er ingen superturist, men sånne ting er jeg glad jeg får med meg når jeg er ute og reiser. Det er på sånne tidspunkt man bruker " Du skulle vært der og det ser mye bedre ut i virkeligheten" fordi det skulle dere og det gjør det virkelig.
Jeg er så glad jeg har filmet på disse aktivitetene, så får dere også se hvor fint det er her og hvor mye spennende jeg får oppleve. Jeg har filmet kjempemasse og begynner å redigere filmen med en gang jeg er hjemme fra reisen. Så det besvarer spørsmålet jeg har fått veldig mye i det siste, JA det kommer en unbloggedvideo snart og JA det kommer flere iløpet av sommeren.

 


6 kommentarer

Spørsmålsrunde Malta; Del 1


02.07.2015 | 16:10 | MALTA SPRÅKREISE 2015Reiser du alene og om du gjør det, er det ikke skummelt? Jeg reiste hit helt alene ja, og jeg skal innrømme at det var skummelt i starten. Jeg var såklart redd jeg ikke kom til å få venner og ende opp en hel tur alene, men der tok jeg feil. Det tok max 10 minutter før alle fant hver sine venner de klikket med, inkludert meg.

Bor du med vertsfamilie eller på hotell? Jeg bor på hotell.

Er lederne fra EF streng og hvordan er innetidene? Om du følger reglene så er de ikke streng nei, vi har innetid klokken 23 på hverdagene og 24 i helgene. Siden vi alltid har så mye å gjøre og egentlig alltid er veldig sliten på kvelden så er dette ingen problem. 

Får du eget hotellrom i Malta? Nei, vi bor 4 og 4 på rom sammen - noe jeg synes er veldig greit. Tror faktisk ikke jeg hadde turt å bodd på rom helt alene, så den ordningen liker jeg veldig godt. 

Hvor lenge skal du være der? Jeg reiste til Malta 26Juni og returdatoen er 17Juli - altså i 3 uker.

Hvordan er standaren på hotellet dere bor på? Nå er det ingen luksushotell vi bor på, men standaren er helt ok. Vi er tross alt kun på hotellet om natta, da tenker jeg at så lenge der er en god seng og et kjøleskap til drikke så er jeg vedig fornøyd - og det har vi. Jeg kan prøve å ta litt bilder av både hotellet og rommene så dere får se senere en gang. 

Er det stor aldersforskjell på de som reiser? Jeg tror folk som melder seg på blir delt opp i grupper med de på sin egen alder, så de fleste jeg reiser med er vel fra 14-17år. 

Hvorfor ikke reise på en vanlig ferie så slipper du skole? 4 timer på hverdagene med skole gjør ingenting, og det skjer når jeg ellers egentlig hadde sovet. Jeg får mer ut av dagene, jeg får oppleve det med alle disse herlige menneskene og alle opplevelsene jeg får være med på - hadde ikke byttet det mot noen som helst ferie. Det er ingen vanlig skole om du tror det. Vi sitter ikke å regner matte, det er tross alt språkskole...dette kan jeg prøve å forklare litt bedre i eget innlegg. 

Har du tid til å sole deg og slappe av når du er på språkreise? Ja, absolutt. EF er flink til å gi oss fridager og stranddager heldigvis, da gjør vi egentlig hva vi vil hele dagen. Om du ikke har meldt deg på aktiviteten som er den dagen, så har du fri til å gjøre hva enn du vil. Så har du alltid litt tid på kvelden også, så om du bruker det på å fikse deg til discoen eller om du bruker den på bassengkanten er opp til deg. Jeg skal faktisk være her 3 uker, så dette bekymrer meg ikke.

Vil du annbefale andre og gjøre det samme som deg? Herregud JAA, ingen tvil om det. Jeg har bare vært her 6 dager og det er allerede det beste jeg noen gang har gjort. Jeg har allerede begynt å tenke på neste år, om det er så gøy overalt vil jeg mere. 

Hvor mye penger trenger du og ta med ? Det er såklart greit å ha med litt ekstra, sånn just in case - men rundt 1500 i uken kan gå greit. Det kommer egentlig an på hvor mye du har planer om å shoppe, hvor ofte du velger å spise ute og hvor mange aktiviteter du vil være med på. 

Hvordan er prisene der nede? Maten er kjempebillig og ting er generelt mye billigere enn i Norge hvertfall. Vi får jo måltid inkludert, men det er selvfølgelig litt gøy å gå på subway å mcdonalds også. 

Er det bra shopping? I Sliema hvor vi bor er det ikke så mye shopping, men i Valetta var det ganske bra. Jeg reiste ikke hit for å shoppe, å dessuten har jeg ikke plass til mer i kofferten min, så det passer meg veldig fint at det ikke er så alt for mye shopping her. Jeg vil heller bruke dagene mine på stranden og med venner enn å gå og svette i butikker i denne varmen.

Hva er det beste du har gjort på turen hittil? Off, det blir vanskelig å velge. Hele turen har vært noe for seg selv, men å svømme med delfiner som jeg gjorde igår - det toppet kaken helt klart. Har vært på bucketlisten min lenge og endelig fikk jeg prøve det!

Er reisen sponset? Jeg har vært så heldig å få hele reisen sponset ja. Jeg hadde skrevet på bloggen at jeg vurderte å reise, så fikk jeg tilbudet og da kunne jeg selvfølgelig ikke takke nei. Jeg er evig takknemlig og vet at jeg er kjempeheldig med dette. Jeg har fått beskjed om å skrive om reisen, men ikke hva jeg skal skrive - så alt som kommer på bloggen er min mening, både negativt og positivt.

Negativt med Malta reisen? Nå har jeg bare vært her i 6 dager, enn så lenge har det ikke kommet noe negativt. Eller jo, at det ikke er internett! Vi har 3g, men ikke nett på dataen - så det med blogging har jo såklart ødelagt litt for meg, men nå er det heldigvis fikset. 

- Kommer en del 2 snart, noe mer dere lurer på? -

 

 


32 kommentarer

Beach Day


02.07.2015 | 10:01 | MALTA SPRÅKREISE 2015Bare 6 dager senere og noen tusen kroner fattigere, men endelig internett og endelig kan jeg oppdatere dere. Som sagt så er jeg i Malta, Sliema på språkreise med EF og skal være her i 3 uker - fra og med forrige fredag. Jeg har bare vært her 6 dager, men alt jeg har vært med på får det til å føles ut som jeg har reist verden rundt. Det er tidelig opp for å få så mye som bare mulig uten dagen, tenk at det var her jeg skulle få døgnrytme da. Det har egentlig ikke vært noe problem og sovne på kveldene, med tanke på at jeg ikke har hatt nett og derfor ikke mulighet til sjekke sosiale medier - noe som egentlig har vært veldig deilig. Etter lange dager med full timeplan er det godt at EF får presset inn både fridager og beachdager hvor alt vi gjør er å slappe av rundt bassenget eller på stranda. Søndagen var vi heldig å få en strand dag og det utnyttet vi ved å ligge der i mange timer. Jeg er ikke vant til varmen her i Malta og på søndag ble det rett og slett for mye for meg, alt for dårlig til å drikke vann og i det hele tatt drikke. Jeg hadde lagt på solsenga i 5 timer og skulle bort til nærmeste kiosk å kjøpe meg en cola og en potetgull - heldigvis merket mannen som jobbet i butikken at jeg så dårlig ut og hjalp meg før jeg svimte av. Jeg var rett og slett dehydrert...nå drikker jeg vann hele tiden for å unngå dette. Jeg var fullstendig klar over at jeg måtte drikke mye vann når jeg kom hit, men hadde ingen anelse om at det faktisk var så seriøst. Nå drikker jeg vann hele tiden, fordi legen og sykehuset har jeg ingen planer om å besøke her nede. Man lærer av sine feil, er det ikke det man sier? Bortsett fra det, så kan man si at jeg lever det gode liv her nede. 

Siden jeg endelig har nett og endelig har tid til å oppdatere dere, så kommer det fortløpende innlegg fra dagene som har vært tidligere. Lover at jeg skal fortelle om absolutt alt som skjer, men i mellomtiden..har dere noen spørsmål angående Malta? Tenkte jeg kunne prøve å lage ett innlegg hvor jeg svarer på dette siden det sikkert er mange som lurer på litt av hvert. 

 

- Sponset reise -


19 kommentarer

Livstegn fra Malta


30.06.2015 | 20:17 | MALTA SPRÅKREISE 2015Dag nr5 i Malta å jeg har enda ikke oppdatert dere, huff for en dårlig blogger - men det er delvis Malta sin feil med verdens dårligste internettforhold. Siste dagene har vi faktisk prøvd alt, men ikke får jeg nett på hotellet, i lobbyen, ikke noen cafeer i nærheten og har heller ikke funnet noen andre alternativ før idag. Jeg har lett etter en trådløs router og endelig fant jeg en, etter stengetid. Imorgen skal jeg tilbake for å kjøpe en å da får jeg endelig begynt å oppdatere dere skikkelig og ikke med mobilblogging. 

Ja, isåfall..siden jeg ankom Malta på fredag har det vært full rulle med spennende ting som skjer hele tiden. Jeg er ganske sikker på at dette er noe av det feteste jeg har vært med på og gruer meg allerede til om 2 uker at jeg må dra hjem. Jeg har fått meg gode venner og gjør ikke annet enn å nye livet i varmen. Jeg har veldig mye jeg vil fortelle dere, men det skal jeg gå skikkelig gjennom imorgen når jeg får internett. 

- Meg og Mia -

Tenkte jeg bare skulle gi et lite tegn på liv før den tid. Håper mine kjære lesere har en fantastisk sommerferie og nyter den like mye som jeg gjør - selv om jeg føler det er umulig. Vi snakkes imorgen og da lover jeg å fortelle om alt det spennende jeg har opplevd hittil! 


11 kommentarer

Life on top


27.06.2015 | 20:09 | MALTA SPRÅKREISE 2015Igår var en lang dag, en ekstremt lang dag. Vi våknet på hotellet i Oslo klokken halv5 og var ikke fremme i Malta før klokken var 5 på dagen. Var veldig sliten, men også veldig gira når vi kom frem - i tillegg til at vi holdt på å smelte av varmen. For meg som er vant med å tilbringe sommerene mine i Bodø, så ble dette veldig veldig varmt i forhold. Jeg klager ikke, varmen skal jeg nok klare å venne meg til. Selv om dagen ble lang og slitsom igår så var det veldig gøy å endelig få møte de jeg skal tilbringe de neste ukene mine med, ble så glad når jeg klikket med jentene så fort vi møttes. Man blir jo såklart litt redd man ikke skal gå overens med folk når man drar på sånne reiser alene, men det gikk ikke lang tid før alle hadde funnet noen og være med - heldigvis. 


- Meg og Sigrid som er supergira på å reise til Malta - 

Vi bodde to og to sammen på hotellet i Oslo, Sigrid ble min roomate - også i Malta. Når vi kom frem igår gjorde vi egentlig ikke så veldig mye, fikk tildelt rom og etter det gikk vi en tur. Jeg har forelsket meg skikkelig i Malta allerede, synes det er såå fint her. Jeg har tatt masse bilder og filmer konstant, så gleder meg til jeg får vise dere. Idag var hele gruppen i Valetta å shoppet - jeg som egentlig ikke har plass i bagen min måtte selvfølgelig kjøpe litt jeg også. Spørs om jeg ikke likegreit må kjøpe en ekstra koffert, så kanskje jeg får med meg alt tilbake også. Endte opp med 3 nye bikinier, 3 shortser og 1 kjole - superfornøyd med dagens innkjøp. 
Skulle gjerne vist dere, men jeg får faktisk ikke lagt inn bildene eller sendt på dropbox til Eilin. Når jeg sender både bilder og videoer står det at det er i 0byte at filene er helt tom..noen som vet hva som er galt? Eneste bildene jeg har fått sendt er disse 3 over. Litt kjipt om jeg ikke klarer å oppdatere dere fra Malta, så må prøve å finne ut av hva som skjer. Vil jo dele alt som skjer med dere fremover, skal oppleve så mye spennende og har såå mange fine bilder.

 

 

- Sponset Reise - 


7 kommentarer

Nu kör vi


25.06.2015 | 23:35 | MALTA SPRÅKREISE 2015Er jeg klar for 3 uker i Malta nå? JA. Dagen idag har vært skikkelig stress, typisk Sofie og vente med absolutt alt til siste liten. Jeg var i byen og kjøpte alt jeg trengte, jeg pakket kofferten, reiste til Oslo og nå sitter jeg på Parkinn hotellet og venter på min roomate. Eilin som egentlig er kjempesyk kom på besøk så vi fikk møtes før jeg reiste, jeg får jo ikke reise inn til Oslo fordi EF folka skal ha kontroll på oss - så det måtte bli sånn denne gangen. Imorgen / inatt skal vi opp klokken 4 for å gjøre oss klar til avreise, jeg både gleder og gruer meg til å møte alle folka. Tenk da dere, om noen timer skal jeg på språkreise!!!!

Tenkte jeg skulle være forsiktig med hva jeg pakker med meg, kan jo ikke ha med for mye - skal trosslat shoppe en del og reiser videre til både Bodø og Oslo etter språkreisa. Tror dere jeg klarte det da? Neida, endte opp med en stappfull bag på 30kg.. så fikk meg en lapp hvor det sto heavy.. Var heldig som ikke trengte og betale overvekt til Oslo siden jeg kjente de som jobbet der, men imorgen blir det nok andre boller. Noen som vet sånn ca hva det koster?


19 kommentarer

day dreaming


07.02.2015 | 12:18 | MALTA SPRÅKREISE 2015- Bilder lånt fra google -


24juni - 14juli lengter jeg virkelig til, kribler virkelig i magen og hadde jeg hatt muligheten til å spole frem så hadde jeg gjort det på flekken. Da reiser jeg nemlig til Malta Sliema på språkreise for de som ikke har fått med seg det. Det er jo nok i seg selv, men alt jeg får oppleve når jeg kommer dit topper virkelig kaken. Jeg skal til Gozo, Mdina, Valetta! Jeg skal bade i den Blå Lagune ( Blue lagoon ) og Golden Bay! Og sist men ikke minst, JEG SKAL BADE MED DELFINER!!! Denne har stått på bucketlisten min i alle år, tenk at jeg skal få oppleve det da folkens. De har jo dykking også, men det vet jeg ærlig ikke om jeg tør! Det og bade med delfiner er liksom på grensa, jeg er jo egentlig litt redd fisk, men dette MÅ jeg bare gjøre. Dykking må jeg nesten bare se an, men jeg kjenner meg selv rett og vet at når muligheten byr seg så hopper jeg nok i det.

Wæh, blir helt sykt alt sammen. Jeg og 28 andre som skal reise har laget en fellessamtale på kik nå hvor vi 24/7 sitter og snakker om hvor mye vi faktisk gleder oss til dette. Synes det er så koselig at vi har begynt og bli kjent med hverandre allerede, gjør bare hele opplevelsen enda bedre. Er det noen flere som skal reise til sommeren?

 

 


15 kommentarer

Språkreise


22.01.2015 | 20:51 | MALTA SPRÅKREISE 2015Endelig var det min tur og herreguud som jeg gleder meg. I flere år har jeg sittet og sett hundrevis av videoer på youtube av folk som har vært på språkreise å dødd av sjalusi. Jeg har prøvd og spare penger, meldt meg på konkurranser å håpet på at jeg skulle være den heldige som vant. Dette skjedde altså ikke! Dere kan da tro jeg ble glad da EF kontaktet meg for litt siden og lurte på om jeg hadde lyst på språkreise til sommeren? WTF JAA, den nyheten gjorde virkelig dagen, nei uka, nei året mitt bedre!! Så den 24juni til 14juli reiser jeg til Malta på språkreise, herlighet det kribler faktisk i magen når jeg tenker på det. 

Til alle som klager på engelsken min, nå skal jeg bli flinkere. Skal lære meg skikkelig engelsk, få meg nye venner, slappe av på stranda, oppleve nye ting og ikke minst på alle de partyene de holder. Woho som jeg gleder meg! Er det noen av dere som skal samtidig som meg? Hadde hvertfall vært koselig å blitt kjent med folk før jeg reiser siden jeg drar dit helt alene.

- Om dere er nyskjerrig og har lyst å reise selv eller bare vite mer, så kan dere lese mer om det HER -

Tenk at jeg skal dit da!! Ææ
// Sammarbeid med EF

31 kommentarer


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©